ΣΚΕΨΕΙΣ

Χρέος να κερδίσει ξανά τον κόσμο της

Μετά από 511 ημέρες η ΑΕΚ καλείται να παίξει ένα εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι, για να ανατρέψει το σε βάρος της 2-1 από την Βελέζ που διαμορφώθηκε στο Ζελέζνιτσαρ την περασμένη εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ

Ένα αποτέλεσμα που ήρθε μετά από μια κακή εμφάνιση των παλιών στελεχών, από ένα ακόμα σημαντικό σφάλμα του Παναγιώτη Τσιντώτα που βρισκόταν σε λάθος θέση στην φάση της ισοφάρισης των Βόσνιων. Μια ήττα που ήρθε σε μεγάλο βαθμό και εξαιτίας της πολύ κακής απόφασης του βοηθού να σηκώσει οφσάιντ τον Καρίμ Ανσαριφάρντ σε μια ξεκάθαρη φάση, όπου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Η Ένωση θα πρέπει να δείξει ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο την Πέμπτη το βράδυ. Αυτό το ματς μπορεί να εξελιχθεί σε κλειδί, προκειμένου να αλλάξει μια ψυχολογία αρνητικότητας που διέπει την ομάδα εδώ και πολύ καιρό. Μια εικόνα που μπορεί να διαλύσει οποιοδήποτε σχέδιο που θα καταστρώσει ο προπονητής, με τόση άνεση όση θα κατάρρεε ένας πύργος από τραπουλόχαρτα. Δεν είναι μυστικό πως όλοι οι άνθρωποι του προπονητικού επιτελείου, αλλά και εκείνοι που βρίσκονται καιρό στο περιβάλλον της ΑΕΚ, είδαν πάλι την ομάδα να καταρρακώνεται ψυχολογικά, μετά την άμεση απάντηση των Βόσνιων στο τέρμα του Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Αυτό φυσικά δεν έχει να κάνει μόνο με αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Η Ένωση είναι βέβαιο πως έχει ανάγκη από δυνατούς πνευματικά χαρακτήρες που να μπορούν να ανταπεξέλθουν τόσο στις οδηγίες του εκάστοτε προπονητή, αλλά και να είναι ικανοί να ξεπερνούν με καθαρό πνεύμα τις δυσκολίες που μπορεί να φέρει ένας αγώνας. Αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που θα πρέπει στο ματς της Πέμπτης, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, να παρατάξει μια όσο γίνεται πιο φρέσκια σε πρόσωπα ομάδα, σε σύγκριση με το παιχνίδι της προηγούμενης Πέμπτης.

Αυτό φυσικά πρέπει να αποτελεί ένα μήνυμα που θα πάρουν οι αντίπαλοι. Για να σταλεί αυτό το μήνυμα, θα πρέπει οι πεισματάρηδες Βόσνιοι της Βελέζ ν’ αντιληφθούν πως η ΑΕΚ θα μπει στο παιχνίδι για να την πάρει τη νίκη με τον δυνατότερο παλμό, να διεκδικήσει την πρόκριση με όσο είναι δυνατόν περισσότερα επιθετικά όπλα.

Η προοπτική του να αγωνιστούν μαζί από εκκίνηση αναμέτρησης ο Αραούχο μαζί με τον Ανσαριφάρντ, αποτελεί μια κίνηση που τουλάχιστον για το συγκεκριμένο ματς θεωρώ απολύτως απαραίτητη. Οι φίλοι που με ακολουθούν και στα σόσιαλ μίντια, σίγουρα θυμούνται πως η δική μου άποψη από πέρσι, για το ενδεχόμενο της συνεργασίας του Αργεντινού με τον Ιρανό, ήταν κάτι που θεωρούσα και θεωρώ ακόμα ασφαλώς μπορεί να είναι άκρως εποικοδομητικό για όλο τον οργανισμό της ΑΕΚ. Ο Μιλόγεβιτς οφείλει να δείξει πίστη στα νέα πρόσωπα και πίστη και στις δυνατότητες των νέων ποδοσφαιριστών. Θα είναι τεράστια λύτρωση και θα ηρεμήσει τον κόσμο αρκετά μια πρόκριση με σημεία αναφοράς τα νέα αποκτήματα. Μακάρι την Πέμπτη να πάνε όλα καλά για την πρόκριση και η επιστροφή του κόσμου να δώσει το κάτι παραπάνω γι’ αυτήν.