ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Απολογείται ενώπιον του ανακριτή ο Σεμέδο

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα ο Ρούμπεν Σεμέδο. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού κατηγορείται για ομαδικό βιασμό, μετά από καταγγελία 17χρονης. Μαζί με τον Πορτογάλο στόπερ συνελήφθη και ένας 40χρονος από τη Νιγηρία, καλλιτεχνικός μάνατζερ στο επάγγελμα, ο οποίος και αυτός θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η κατάθεση της 17χρονης, που κατηγορεί τον Σεμέδο ότι την παρέσυρε στο σπίτι του στη Γλυφάδα και τη βίασε, έγινε υπό την παρουσία ψυχολόγου και διήρκησε τέσσερις ώρες. Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και η ιατροδικαστική εξέταση.

Ο δικηγόρος του Σεμέδο, Σταύρος Γεωργόπουλος, δήλωσε πως ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού. Μάλιστα υποστήριξε ότι η 17χρονη είπε στον Σεμέδο ότι είναι 19 ετών.

Σύμφωνα με το Mega ο Σεμέδο βρίσκεται απομονωμένος σε κελί στην γυναικεία πλευρά των κρατητηρίων της ΓΑΔΑ.

Τι λέει ο δικηγόρος του

«Δεν υπάρχει κανένας εξαναγκασμός για τίποτα» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κ.Γεωργόπουλος. «Μόνη της μια κοπέλα τον αναζήτησε την Παρασκευή, του είπε αν μπορούν να τον βρουν με μια φίλη της και έγινε ό,τι έγινε» πρόσθεσε.

«Αν πάω σε ένα σπίτι και με βιάσουν, αμέσως θα φύγω. Εδώ έμεινε στο σπίτι, παρήγγειλαν φαγητό, κάπνισαν ναργιλέ και αν δεν υπήρχε η καταγγελία ακόμα θα έκαναν “βόλτες” μαζί. Δεν μπορεί να υπάρχει βιασμός και η κοπέλα να του στέλνει μήνυμα αν θα βγουν ξανά το επόμενο βράδυ» ανέφερε.

Ο κ. Γεωργόπουλος τόνισε πως υπάρχει το σχετικό μήνυμα της 17χρονης και πρόσθεσε: «Εδώ δεν υπήρξε προσπάθεια κάποιος που εξαναγκάστηκε σε κάτι να φύγει από αυτό ή να φωνάξει κάποιον άλλον για βοήθεια, αλλά συνέχισαν να τρώνε και να πίνουν μαζί, όχι αλκοόλ ή ναρκωτικά, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, να βλέπουν τηλεόραση, να ακούν μουσική».

Μάλιστα ο δικηγόρος ανέφερε πως ο πελάτης του δέχεται επίθεση, ενώ έκανε λόγο για «οχλήσεις προς τον παίκτη για την καταβολή χρημάτων».

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σέβεται πλήρως και αδιακρίτως το τεκμήριο αθωότητας κάθε κατηγορουμένου, στο οποίο εμπεριέχεται και το δικαίωμα αντιλόγου κατά της κατηγορίας. Ως εκ τούτου αναμένει την κρίση της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και όσο εκκρεμεί ενώπιόν της η διερεύνηση ποινικής υπόθεσης που αφορά τον ποδοσφαιριστή Ruben Semedo, δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε τοποθέτηση».