AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 χάρη στα γκολ των Ανσαριφάρντ και Γκαρσία

Τη νίκη με 2-0 πήρε η ΑΕΚ απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε στα Σπάτα.

Τα γκολ για την Ένωση πέτυχαν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 8’ με ωραίο γυριστό σουτ και ο Λιβάι Γκαρσία στο 50’ με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήρθε στο 3ο λεπτό. Έπειτα από πάσα του Ανσαριφάρντ, ο Αλμπάνης έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα οι κιτρινόμαυροι άνοιξαν το σκορ. Ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Λε Ταλέκ έκανε κεφαλιά – πάσα στο δεύτερο δοκάρι και ο Καρίμ με γυριστό σουτ έκανε το 1-0. Στο 19′ ο Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ, ο Τάνκοβιτς έκανε με τη μια το σουτ στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η τελευταία καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 31′. Ο Τάνκοβιτς έκανε σέντρα από δεξιά, ο Ανσαριφάρντ έπιασε ένα σουτ στο δεύτερο δοκάρι, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το τέρμα του Βέρχουλστ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ. Στο 50′ ο Γκαρσία με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0. Δέκα λεπτά αργότερα ο σκόρερ της ΑΕΚ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ. Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με την Ένωση να παίρνει μια σημαντική νίκη ψυχολογία και τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σβάρνας (61’ Μισελέν), Βράνιες (81’ Λάτσι), Τζαβέλλας (81’ Μήτογλου), Χατζισαφί (81’ Παρράς), Λε Ταλέκ (81’ Σαμπανάτζοβιτς), Σιμάνσκι, Γκαρσία (81’ Ραντόνια), Αλμπάνης (46’ Σάκχοφ), Τάνκοβιτς (81’ Ρουκουνάκης), Ανσαριφάρντ (81’ Κοσίδης).

Απόλλων Σμ.: Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Φατιόν, Κάστρο, Κραγιόπουλος, Τσιλούλης, Παμλίδης, Ντάουντα. Έπαιξαν και οι Ιωαννίδης, Ντεντάκης, Βιτλής, Ράιλι, Ματέι.

* Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χ. Τσουκαλάς, με βοηθούς τους Α. Καραγιώργο, Δ. Κούλη και τέταρτο τον Κ. Κατοίκο.