ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Πλήρωσε τα λάθη και τα πέναλτι ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 4-1 στα πέναλτι από την Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία και μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης έμεινε εκτός Champions League.

Με δέκα έπαιζε από το 85′ η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, η οποία θα συνεχίσει στα playoffs του Europa League. Εκεί, περιμένει η Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο Ελ Αραμπί απείλησε πρώτος στο 29’ με σουτ από το ημικύκλιο, με τη μπάλα να «ξυρίζει» το δοκάρι. Αυτό που δεν κατάφερε ο Μαροκινός, το πέτυχε ο Εμβιλά στο επόμενο λεπτό. Ο Καμαρά άνοιξε στο Μασούρα από δεξιά, αυτός σέντραρε και στο δεύτερο δοκάρι ο Γάλλος χαφ σούταρε στην κίνηση και άνοιξε το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με πολύ δυνατή βροχή και το παιχνίδι έγινε συγκλονιστικό. Η Λουντογκόρετς μέσα σε λίγα λεπτά έκανε την ανατροπή σε 2-1. Αρχικά ισοφάρισε με αυτογκόλ του Σεμέδο, στην προσπάθεια του να διώξει μία κεφαλιά του Σωτηρίου, ενώ στο 56’ ο Ντεσπότοφ κέρδισε πέναλτι από τον Ανδρούτσο και ο Σωτηρίου το εκτέλεσε εύστοχα.

Όμως, ο Ολυμπιακός δεν «μάσησε» και ισοφάρισε αμέσως. Ο Γκονσάλβες χτύπησε στο κεφάλι τον Ελ Αραμπί στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι, με τον Μαροκινό να εκτελεί και να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 67’.

Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην παράταση. Ούτε όμως εκεί ήρθε το γκολ με αποτέλεσμα να πάμε στα πέναλτι. Εκεί ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος με Βαλμπουενά και Χασάν, ενώ μόνο ο Λαλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και η Λουντογκόρετς εύστοχη με τους Σωτηρίου, Σαντάνα, Βερντόν, Σισίνιο.

Λουντογκόρετς (Β. Νταμπράουσκας): Κάλινα, Ικοκό (106’ Σισίνιο), Πλαστούν, Βέρντον, Νεντιάλκοφ, Μπάντζι (88’ Σαντάνα), Σα (94’ Ροτάριου), Γκονσάλβες Ντεσπόντοφ, Σωτηρίου, Κόουλι (106’ Γιάνκοφ).

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος (120’ Λαλά), Μπα, Σεμέδο, Ρέαμπτσουκ, Μπουχαλάκης (54’ Παπασταθόπουλος), Μ. Καμαρά, Εμβιλά (91’ Κουντέ), Βρουσάι (65’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί, Μασούρας (88’ Σισέ).