WEB TV

Τα απίστευτα στατιστικά του Ζούμπερ (video)

Στο μεταγραφικό κάδρο της ΑΕΚ είναι ο Στίβεν Ζούμπερ με τους κιτρινόμαυρους να κάνουν προσπάθεια για να τον αποκτήσουν.

Ο 30χρονος Ελβετός χαφ είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει αριστερά στο κέντρο τόσο στο 4-2-3-1 όσο και στο 4-1-4-1, ενώ στη Γερμανία και στο 3-5-2 της Άιντραχτ έχει αγωνιστεί παίζοντας όλη την αριστερή πτέρυγα!

Ο Ζούμπερ έπαιξε στο πρόσφατο Euro με την Εθνική Ελβετίας και μάλιστα στον αγώνα κόντρα στην Τουρκία πέτυχε ένα σημαντικό ρεκόρ, καθώς δημιούργησε συνολικά 5 ευκαιρίες και οι 3 εξ αυτών οδήγησαν στα τρία γκολ της ομάδας του! Στο παρελθόν άλλοι δυο παίκτες έχουν πετύχει σε Euroκάτι αντίστοιχο: Ο Ρουί Κόστα στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Αγγλία το 2000 και ο Μίκαελ Λάουντρουπ στο ματς της Δανίας απέναντι στη Γιουγκοσλαβία το 1984. Στο φετινό Euro ο Ζούμπερ ήταν βασικός, εκτός από το ματς κόντρα στην Τουρκία και στους νοκ άουτ αγώνες με Γαλλία και Ισπανία, ενώ είχε ως αλλαγή με την Ιταλία.

Η Άιντραχτ αγόρασε τον Ζούμπερ το καλοκαίρι του 2020 από τη Χοφενχάιμ δίνοντας 3 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, ο μάνατζέρ του από τις 19 Αυγούστου άρχισε να ψάχνει τρόπο να αποχωρήσει διότι δεν είναι στις βασικές επιλογές της ομάδας. Ο γερμανικός σύλλογος έβαλε τιμή εκκίνησης τα 5 εκατ. ευρώ, «πατώντας» πάνω στις εμφανίσεις του παίκτη στο Euro.

Tην περσινή σεζόν είχε 21 συμμετοχές παίζοντας τις 12 ως «δεκάρι», τις 8 ως αριστερός μεσοεπιθετικός και μία ως δεξιός, δίνοντας τρεις ασίστ. Συνολικά έχει παίξει στην καριέρα του 374 ματς φορώντας τις φανέλες των Άιντραχτ, Χοφενχάιμ, Στουτγκάρδη στη Γερμανία όπου αγωνίζεται από το 2014 έχοντας 64 γκολ και 40 ασιστ! Επιπλέον, έχει αγωνιστεί και στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία τον είχε αγοράσει το καλοκαίρι του 2013 από την Γκρασχόπερς δίνοντας 3,6 εκατ. ευρώ και η οποία τον πούλησε το 2014 στην Χοφενχάιμ έναντι 3.9 εκατ. ευρώ.