AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θέλει να κάνει το “μπαμ” με τον Ζούμπερ η ΑΕΚ

Σε συζητήσεις με τον Στίβεν Ζούμπερ και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης βρίσκεται η ΑΕΚ. Η Ένωση προσπαθεί να κάνει το μεταγραφικό “μπαμ” με την απόκτηση του διεθνή μεσοεπιθετικού από τον γερμανικό σύλλογο.

Οι κιτρινόμαυροι είναι σε προχωρημένες επαφές με τη διοίκηση της ομάδας της Φρανκφούρτης, αλλά και τον ίδιο τον 30χρονο Ελβετό άσο και επιδιώκουν μια σπουδαία κίνηση, δεδομένου ότι πρόκειται για διεθνή παίκτη, που αγωνίστηκε μάλιστα στο πρόσφατο Euro.

Ο Ζούμπερ, ξεκίνησε την καριέρα του από την Γκρασχόπερς, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (η οποία τον είχε αγοράσει 3,5 εκατ. ευρώ). Στη συνέχεια πουλήθηκε έναντι περίπου 4 εκατ. ευρώ στη Χόφενχαϊμ, ενώ δαπανήθηκαν άλλα 3 εκατ. ευρώ για να τον πάρει από ‘κει η Άιντραχτ.

Μπορεί ν’ αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, διακρίνεται για τη δημιουργικότητά του, ενώ μπορεί να προσφέρει αρκετά και στο σκοράρισμα.

Ενδεικτικό είναι ότι σε 374 εμφανίσεις που έχει κάνει συνολικά στην καριέρα του σε Ελβετία και Γερμανία μετράει 64 γκολ και 40 ασίστ, ενώ το ίδιο αξιόπιστος είναι και στην εθνική της χώρας του, όπου έχει καταγράψει 40 συμμετοχές με 8 γκολ.

Εξάλλου αγωνίστηκε ως βασικός στα παιχνίδια των ομίλων του Euro (σ.σ. σε αυτό με την Τουρκία έδωσε τις ασίστ και στα τρία γκολ της ομάδας του), ενώ είχε σκοράρει στο παιχνίδι του Μουντιάλ του 2018 με αντίπαλο τη Βραζιλία.

Μένει να δούμε με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει η μεταγραφή. Αν θα είναι με αγορά ή με τη μορφή δανεισμού με οψιόν.