ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαρδαλιάς: Στάχτη έγιναν 12.000 στρέμματα, καταστροφές σε 94 σπίτια, 27 επιχειρήσεις και 142 αυτοκίνητα

Έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, αλλά και στα υπόλοιπα μέτωπα σε όλη τη χώρα, έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο πρώτος απολογισμός είναι:

12,5 χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη
94 σπίτια έχουν υποστεί καταστροφές και ζημιές
27 επιχειρήσεις παραδόθηκαν στις φλόγες
κάηκαν 142 αυτοκίνητα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων με βάση τον πρώτο υπολογισμό των καταστροφών, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 18 μερικές, 27 επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 78 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και 64 έχουν μερικές ζημιές.

Όπως έκανε γνωστό ο Νίκος Χαρδαλιάς στην Αττική έγιναν 71 επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό σώμα για τον απεγκλωβισμό 181 ηλικιωμένων και ατόμων με κινητικά προβλήματα, ενώ απομακρύνθηκαν συνολικά 442 πολίτες. “Απόλυτη προτεραιότητά μας η ανθρώπινη ζωή”, δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση ενώ επισήμανε πως “όσοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους θα πρέπει να καλέσουν στο 1135 από όπου και θα λάβουν οδηγίες για να μεταφερθούν να διαμείνουν σε ξενοδοχεία με έξοδα του κράτους”.

Πηγή: thetoc.gr