ΣΚΕΨΕΙΣ

Δυνατό ποδαρικό, ανησυχία για τα μετόπισθεν

Σε ένα απόγευμα που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έκαναν γκέλα, το να βλέπεις την Ένωση να νικά με ενέργειες από τις καλοκαιρινές προσθήκες δεν είναι μικρο πράγμα. Ακριβώς διότι παίρνεις μια πρώτη επιβεβαίωση μέσα στο χορτάρι για το τι παίκτες απέκτησες στο θερινό παζάρι αλλά γιατί πάντοτε αυτό αποτελεί έναν προάγγελο για τις δυνατότητες και τα περιθώρια βελτίωσης που έχει το ρόστερ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ

Σε κάθε πρεμιέρα ο κίνδυνος της γκέλας είναι τεράστιος για κάθε φαβορί και ειδικά για μια καινούρια ομάδα. Μειώνεται όμως σε σημαντικό βαθμό όταν τα νέα πρόσωπα έχουν την ποιότητα να καθαρίζουν ματς σαν αυτό με τον Ιωνικό. Με τον Άμραμπατ να καταθέτει τα διαπιστευτήρια του και με τον Τσούμπερ του καλοκαιρινού Γιούρο να κάνει την εμφάνιση του στο ΟΑΚΑ.

Τα θετικά ήταν μπόλικα, άλλωστε και το γεγονός πως τρία αποκτήματα έβαλαν το όνομα τους στη λίστα των σκόρερς είναι σημαντικό. Όπως και το γεγονός πως η ΑΕΚ πήρε όλα της τα γκολ από στατικές φάσεις, αφού και το γκολ του Ελβετού ήρθε από γρήγορη εκτέλεση κόρνερ. Μέχρι να βγουν οι αυτοματισμοί αυτά τα γκολ από τέτοιες φάσεις είναι απαραίτητα και θα αποδειχθούν πολύτιμα.

Η χθεσινή βραδιά είχε φυσικά και αρνητικά πάνω στα οποία πρέπει να υπάρξει προβληματισμός. Όπως οι τέσσερις φάσεις που δέχτηκε η ομάδα στο πρώτο 20λεπτο, όταν το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει άλλη τροπή. Επιβεβαιώθηκε ότι ο Χατζησαφί δεν είναι εδώ και πολύ καιρό αριστερό μπακ, ενώ ο Γαλανόπουλος δεν είναι σε καμία περίπτωση ο παίκτης που σε αυτό το σχήμα μπορεί να συμπληρώσει τον Λε Ταλεκ.

Επίσης η χημεία του Τζαβέλλα με τον Βράνιες είναι κάτι που δεν είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί. Χθες υπήρξαν χαρακτηριστικές φάσεις που φάνηκε να μην λειτουργούν σωστά. Υπάρχει το ελαφρυντικό ότι πρόκειται για μια άμυνα με εντελώς νέα σύνθεση, αλλά κάποια πράγματα, όπως τα καλά, έτσι και τα αρνητικά, φαίνονται με το καλημέρα.

Κλείνω με ένα σχόλιο για Μισελέν και Γέφτιτς. Ο Γάλλος όταν λυθεί και φάνηκε και μέσα στον αγώνα αυτό όσο περνούσε η ώρα θα βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη. Όσο για τον Γέφτιτς, έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετική περίπτωση κανονικού δεκαριού.