AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκανε τον κόκορα ο Πουρσανίδης στο Δ.Σ. της Super League, ένταση με τους ανθρώπους της ΑΕΚ

Επανήλθε στο προσκήνιο το ζήτημα της κακής φιλοξενίας που έθεσε η ΑΕΚ στο πρόσφατο ματς με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» στο σημερινό Δ.Σ. (μέσω τηλεδιάσκεψης) της Super League.

Ο εκπρόσωπος της κρητικής ΠΑΕ, Ηλίας Πουρσανίδης, επανέλαβε τα περί fake news σχετικά με τα όσα καταγγέλθηκαν από πλευράς ΑΕΚ για τραμπουκισμούς των μελών της ομάδας στα επίσημα προκαλώντας την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου της «Ένωσης», Γιώργου Κοσμά.

Το θέμα στο ΔΣ της Λίγκας έπεσε στο τραπέζι από τον Αχιλλέα Μπέο: «Είναι δυνατόν ο Κονέ να μην έχει δικαίωμα να πανηγυρίσει; Αν δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους παράγοντες των φιλοξενούμενων που πανηγυρίζουν τα γκολ της ομάδας τους, τότε δεν είμαστε ικανοί για να βρισκόμαστε στο ποδόσφαιρο. Είναι αδιανόητο, ντροπή. Ένα τέτοιο ατυχές συμβάν το βίωσα κι εγώ πέρυσι στο Ηράκλειο. Δεν είναι ωραία εικόνα», είπε.

Ο Ηλίας Πουρσανίδης ανέφερε: «Έχουμε αποδείξει ποιοι είμαστε κι αν υπάρχουν συνθήκες υγείας και ποδοσφαίρου στο γήπεδό μας. Εμείς γελάμε με όλο αυτό. Είναι αστείο να ακούγεται κάτι τέτοιο για τον ΟΦΗ», με τον Αχιλλέα Μπέο να σχολιάζει: «Μήπως εμείς δεν γελάμε με εσάς;».

Το στέλεχος του ΟΦΗ απέδωσε τις αντιδράσεις οπαδών σε χειρονομίες που έγιναν από τους ανθρώπους της ΑΕΚ, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη του CEO της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, Γιώργου Κοσμά που επισήμανε ότι κάθε ομάδα οφείλει να παρέχει τη στοιχειώδη ασφάλεια στους φιλοξενούμενους προσθέτοντας πως «δεν καταγράφεται πουθενά ότι έγιναν χειρονομίες, εμείς δεχτήκαμε επίθεση».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέφερε πως «δεν φέρει ευθύνη ο ΟΦΗ για 5-10 βλάκες, εξετάζουμε την πρόθεση των ομάδων» προσθέτοντας όμως πως υπάρχει πρόβλημα με τη θύρα «6» που τοποθετούνται οι φιλοξενούμενοι παράγοντες.

Τέλος ο Αχιλλέας Μπέος πρότεινε αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα και σε δεύτερο ανάλογο περιστατικό να υπάρχει ποινή έδρας κι όχι μόνο πρόστιμο.