ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Έντεκα ΠΑΕ και η ΕΠΟ κατά του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο!

Συζητείται το απόγευμα της Τρίτης (5/10) στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, η προσφυγή που έχει κάνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της Super League, προκειμένου να ακυρώσει την απόφαση που έλαβε η μεγάλη πλειοψηφία του συνεταιρισμού (12-2 οι ψήφοι) να προχωρήσει σε υποχρεωτική κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη σεζόν 2023-24.

Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση λίγες ώρες πριν την εκδίκασή της, είναι πως η ΕΠΟ καθώς και έντεκα (11) ΠΑΕ της Super League, έκαναν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του συνεταιρισμού και κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι έντεκα ΠΑΕ είναι οι: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ιωνικός, Λαμία, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλος και ΟΦΗ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από τις ομάδες που έκαναν πρόσθετη παρέμβαση κατά του Ολυμπιακού, δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές και ο Άρης, παρά το γεγονός ότι στη Γενική Συνέλευση της Super League, οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης είχαν ψηφίσει υπέρ της κεντρικής διαχείρισης!

Θυμίζουμε ότι εκτός του Ολυμπιακού, κατά της κεντρικής διαχείρισης είχε ψηφίσει και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πάντως δεν θα παρασταθεί στο δικαστήριο υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Σε ό,τι αφορά την ΕΠΟ, τέλος, θα κάνει και εκείνη πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της λίγκας και κατά του Ολυμπιακού. Άλλωστε και η ομοσπονδία έχει περάσει στο Καταστατικό της την υποχρεωτική κεντρική διαχείριση στην Super League 1, αφού αυτό προέβλεπε και η Ολιστική Μελέτη των FIFA/UEFA.

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, θα επικαλεστεί τον αθλητικό νόμο που εξακολουθεί και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ΠΑΕ της Super League να διαπραγματεύεται μόνη της τα τηλεοπτικά της δικαιώματα. Νόμο, που ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν άλλαξε, παρά το γεγονός ότι το προέβλεπε η Ολιστική Μελέτη την οποία ο ίδιος είχε κάνει «σημαία»…

Πηγή: sport-fm.gr