AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Μεγάλη εμφάνιση και πρώτος ευρωπαϊκός βαθμός για το πόλο της ΑΕΚ

Ισόπαλη 9-9 αναδείχθηκε η ΑΕΚ κόντρα στην VK Vojvodina στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου Προκριματικού Ομίλου του LEN Euro Cup που διεξάγεται στο Nόβι Σαντ.

Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη έκανε κατάθεση ψυχής και με μία σπουδαία εμφάνιση έφτασε μία ανάσα από την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη. Παρά τις πολλές αποβολές και τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν όρθιοι κόντρα στους Σέρβους και κατέκτησαν τον πρώτο τους ευρωπαϊκό βαθμό τόσο στον όμιλο όσο και στην ιστορία της ομάδας.

Στο πρώτο οκτάλεπτο, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στα 39″. Η ΑΕΚ έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσια, κάτι το οποίο πέτυχε με τον Krijestorac, 05:02 πριν το τέλος της περιόδου. Οι Σέρβοι πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ με 2-1, με την ΑΕΚ να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Η αποβολή του Δίπλαρου έδωσε την ευκαιρία στην Vojvodina να εκδηλώσει επίθεση με παίκτη παραπάνω, την οποία και εκμεταλλεύθηκε για το 3-1. Τελικά, ο Krijestorac, 17″ πριν το τέλος, μείωσε σε 3-2.

Στη δεύτερη περίοδο, και πάλι ο Krijestorac έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ για το 3-3. Η ΑΕΚ «πλήρωσε» τα επιθετικά της λάθη, όπως και τις 3 συνεχόμενες αποβολές του Παπούκα, ο οποίος και αποβλήθηκε, με τη Vojvodina να φτάνει στο 5-3 (5:20). Ο Δημήτρης Μάζης προχώρησε σε αλλαγές, με τους «κιτρινόμαυρους», όχι απλά να ανταποκρίνονται, αλλά να απαντούν με σερί 2-0 με ισάριθμα τέρματα του Krijestorac και να ισοφαρίζουν σε 5-5 στο τέλος της περιόδου.

Με την έναρξη του 3ου οκταλέπτου, ο Παπάκος αποβλήθηκε, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα με 6-5. Η άμυνα της ΑΕΚ ανέβασε εξαιρετικά τους ρυθμούς της, δυσκολεύοντας τους Σέρβους στο εύκολο γκολ. Έτσι, με τον Ηλιόπουλο να σκοράρει δις στην απέναντι πλευρά της πισίνας, ο «Δικέφαλος» για πρώτη φορά πήρε το προβάδισμα (6-7, 05:05 πριν τη λήξη της γ’ περιόδου). Ο Φλέγκας πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε πέναλτι, όμως στη συνέχεια δέχθηκε το γκολ, για το 7-7 που ήταν και το σκορ του οκταλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο, ο Καζάζης αποβλήθηκε από το παιχνίδι, ενώ ακολούθησε η ποινή στον Παπάκο, με την ΑΕΚ να μένει με 2 παίκτες λιγότερο. Έτσι, η Vojvodina σκόραρε για το 8-7, 06:09 πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Τσιστράκη εν μέσω πανηγυρισμών από όλο τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο (8-8, 05:45). Μετά από πολλές εκατέρωθεν χαμένες επιθέσεις, οι Σέρβοι πήραν το προβάδισμα με 9-8, 4′ πριν το φινάλε. Η ΑΕΚ έχασε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσια και γιατί όχι να κατακτήσει και το τρίποντο. Τελικά, 29″ πριν το τέλος, ο Vukcevic με ωραίο σουτ έκανε το 9-9, στον παίκτη παραπάνω, και η ΑΕΚ πήρε το ισόπαλο αποτέλεσμα, αν και δικαιούταν και τη νίκη.

Το πρωί της Κυριακής (03/10, 11:00) η ΑΕΚ κοντράρεται με την CN Sabadel για την 3η και τελευταία αγωνιστική.

VK Vojvodina – AEK 9-9
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 2-2, 2-2.
VK VOJVODINA (Bajin Miroslav): Gavrilovic, Cetkovic, Bogdanovic 2, Bursac 2, Tintor, Frolov, Prekogagic 2, Radovanlija, Rogac 1, Radanovic 1, Nikolov 1, Biocanin, Popadic.
AEK (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης, Παπούκας, Krijestorac 5, Vukcevic 1, Δίπλαρος, Τσιστράκης 1, Τσαταλιός, Παπάκος, Στελλάτος, Ηλιόπουλος 2, Μανιουδάκης, Κατσινούλας.