AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Να φύγει αλώβητη από το κλειστό της Νίκαιας θέλει απόψε (20:00) η Βασίλισσα

Η ΑΕΚ φιλοξενείται απόψε (20:00, ΕΡΤ 3) από τον Ιωνικό στο κλειστό του «Πλάτωνα» στη Νίκαια στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Basket League.

Στόχος της μπασκετικής Βασίλισσας είναι το πρώτο διπλό ώστε να αρχίσει να φτιάχνει χαρακτήρα γιατί προς ώρας το σύνολο του Στέφανου Δέδα δεν πείθει με την απόδοσή της. Η ΑΕΚ προέρχεται από την πολλή δύσκολη εντός έδρας νίκη επί του Άρη με 64-63, χάρη στο λυτρωτικό καλάθι του Πετρόπουλου.

Αντίθετα, ο Ιωνικός προέρχεται από «βαριά» ήττα μεσοβδόμαδα στη Λισαβόνα από τη Σπόρτινγκ με 87-54 για το FIBA Europe Cup, ενώ είχε προηγηθεί η ήττα του, στη Ρόδο με 88-81 από τον Κολοσσό, για το πρωτάθλημα.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, ο κόουτς Δέδας είδε στην τελευταία προπόνηση τον Γιώργο Μπόγρη να μένει εκτός λόγω ασθένειας και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Ο Δημήτρης Φλιώνης έχει επιστρέψει στις προπονήσεις πριν από λίγες μέρες και είναι έτοιμος να αγωνιστεί ξανά.

Στην ομάδα της Νίκαιας, βρίσκονται πολλοί πρώην παίκτες της ΑΕΚ, όπως οι Κώστας Γόντικας και Μόουζες Κίνγκσλεϊ, ενώ στους «κυανόλευκους» βρίσκονται επίσης οι Γιάννης Αθηναίου και Τζος Όουενς, που είχαν παίξει στην Ένωση, τη σεζόν 2014-15 ο πρώτος και στο ξεκίνημα της σεζόν 2016-17 ο δεύτερος αντίστοιχα.

Διαιτητές στο σημερινό ματς, θα είναι η διεθνής, Βάσω Τσαρούχα (Αττικής) και οι Γιάννης Μαλαμάς (Κρήτης) και Ζαχαρίας Τσαχάκης (Νότιας Αττικής).