AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Βούλιαξε τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚΑΡΑ στο πόλο

Με το επιβλητικό 15-10 πέρασε η ΑΕΚ από το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και έκανε το «3×3» στον 1ο Όμιλο της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Πόλο Ανδρών.

Οι «κιτρινόμαυροι» πραγματοποίησαν μία εξαιρετική εμφάνιση, έκαναν επίδειξη δύναμης και έφτασαν σε μία εύκολη νίκη και μάλιστα σε μία δύσκολη έδρα.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όμως η ΑΕΚ απάντησε με τον Krijestorac (1-1). Ο Φλέγκας κάτω από τα δοκάρια είπε «όχι» σε πέναλτι, ενώ πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση και στην επαναφορά. Έτσι, ο Καζάζης με δυνατό σουτ 4:12 πριν το τέλος, έβαλε μπροστά στο σκορ την «Ένωση» με 1-2. Ο Τσαταλιός με όμορφο τελείωμα έκανε το 2-3, με τους «ασπρόμαυρους» να ισοφαρίζουν σε 3-3 λίγο πριν το φινάλε της περιόδου.

Στο β’ οκτάλεπτο, η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμούς στην αμυντική της λειτουργία, βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους. Με επιμέρους σερί 4-1 και με τέρματα των Καζάζη, Τσαταλιού, η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα με 4-7, 2:25 πριν το ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ μείωσε προς στιγμήν σε 5-7 και 6-8, όμως ο Καζάζης με τη λήξη σκόραρε για το 6-9.

Στην τρίτη περίοδο, ο Τσιστράκης με όμορφο σουτ έκανε το 6-10 στον παίκτη παραπάνω. Ο ΠΑΟΚ πίεσε και μείωσε στο σκορ σε 8-10, αλλά ο Krijestorac έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, «εκτελώντας» τον αντίπαλο τερματοφύλακα (8-11). Ο Φλέγκας πραγματοποίησε ακόμα δύο τρομερές αποκρούσεις και στην άλλη πλευρά της πισίνας, ο Τσαταλιός εκμεταλλεύθηκε την αριθμητική υπεροχή της ΑΕΚ για να πετύχει το 8-12. Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ, Φλέγκας, έμοιαζε απροσπέλαστος, σταματώντας άλλη μία προσπάθεια των γηπεδούχων και ο Krijestorac σκόραρε για το 8-13.

Στην τελευταία περίοδο, η ΑΕΚ έφτασε τη διαφορά μέχρι και τα 6 γκολ, με τέρματα των Παπάκου και Krijestorac (9-15). Τελικά, ο ΠΑΟΚ με πέναλτι διαμόρφωσε το 10-15, με το οποίο η ΑΕΚ σημείωσε την 3η της νίκη σε ισάριθμους αγώνες.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 10-15

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-6, 2-4, 2-2.

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Σαρησάββας, Μηλάς, Προσινικλής Ν., Μαρινάγης 1, Κεχαλάρης 2, Μικάρποβιτς 1, Σγουρίδης 1, Μπαγλατζής, Προσινικλής Π. 1, Κούπμαν 4, Κουγιούνης, Αληφτείρας, Ιωσήφ, Τόττης.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης 3, Παπούκας, Krijestorac 6, Vukcevic 1, Δίπλαρος 1, Τσιστράκης, Τσαταλιός 4, Παπάκος, Μαυρωτάς Αρ., Ηλιόπουλος, Ζώρζος, Κατσινούλας.