AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσούμπερ: Το ποδόσφαιρο έρχεται πρώτο στην Ελλάδα

Στη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ελλάδα και στην εθνική Ελβετίας αναφέρθηκε ο Στίβεν Τσούμπερ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Blick.

«Το ποδόσφαιρο έρχεται πρώτο στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι μεγαλύτερο εκεί. Το ποδόσφαιρο είναι παρών παντού, ο κόσμος είναι τρελαμένος με το άθλημα» τόνισε και προσέθεσε ότι παρότι παίζει τόσο λίγο καιρό στην Ελλάδα ο κόσμος ήδη τον αναγνωρίζει στον δρόμο και αυτό είναι όμορφο.

Όσο για την καριέρα του τόνισε: «Είμαι 30 ετών και παίζω την 13η επαγγελματική μου σεζόν. Είμαι περήφανος και ευγνώμον για όσα έχω πετύχει. Έχω υλοποιήσει το παιδικό μου όνειρο».

Ο Τσούμπερ είπε πως η παρουσία του στην εθνική ομάδα της Ελβετίας του άλλαξε τη ζωή. «Όταν περπατάς στη Ζυρίχη και όλοι σε σταματούν για μια selfieκαι σου λένε ευχαριστώ τότε καταλαβαίνεις τι μπορεί να πετύχεις ως αθλητής. Να φέρεις χαμόγελο σε ένα πρόσωπο με μια νίκη. Πλέον δεν είμαστε η μικρή Ελβετία αλλά η ομάδα που όχι μόνο δημιουργεί προβλήματα στους ισχυρούς αλλά μπορεί να τους κερδίσει και αυτό μάλιστα με επιθετικό ποδόσφαιρο» τονίζει.

Όσο για την ΑΕΚ λέει ότι τον υποδέχθηκε σαν να μπήκε σε μια οικογένεια και νιώθει ήδη πολύ άνετα στην ομάδα και την Αθήνα.

Τέλος ο μάνατζερ του, Μίλος Μαλένοβιτς εξηγεί πως τελικά ο Τσούμπερ αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Ένωσης. «Ο Στίβεν είχε μια τιμή 7εκατ. ευρώ μετά το πολύ καλό Euroπου έκανε. Όμως οι μεγάλες ομάδες ενδιαφέρονταν μόνο για τον δανεισμό του και γι’ αυτό χάθηκε κάποιος χρόνο. Στο τέλος είχαν μείνει περίπου έξι κλαμπ και η ΑΕΚ νίκησε τον αγώνα» ανέφερε.