AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Βούλιαξαν τον Άρη οι πολίστες της ΑΕΚ

Με το ευρύ 16-7 πέρασε η ΑΕΚ από το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, επικρατώντας του Άρη σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Πόλο Ανδρών.

Η «Ένωση» δεν άφησε περιθώρια στους γηπεδούχους και κατέκτησε τη νίκη που την επαναφέρει μόνη πρώτη στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

H AEK μπήκε πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό χωρίς να αφήσει περιθώρια στους Θεσσαλονικείς. Ο Τσαταλιός άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ, για να ακολουθήσουν δύο διαδοχικά τέρματα του Παπούκα που ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 0-3. Η άμυνα της ΑΕΚ κρατούσε το μηδέν και έτσι ο Κριγιέστορατς λίγο πριν το τέλος έκανε το 0-4.

Στο β’ οκτάλεπτο, ο Άρης πίεσε στην επίθεση προσπαθώντας να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρον το δρόμο προς τα δίχτυα 3 φορές, όμως η «Ένωση» με τέρματα των Κριγιέστορατς, Βούκσεβιτς, Τσαταλιού και Στελλάτου, ανέβασαν τη διαφορά στα 5 γκολ (3-8).

Στην τρίτη περίοδο, ο Βούκσεβιτς με δυνατό σουτ έκανε το 3-9, ενώ ο Κριγιέστορατς στην επόμενη φάση «έγραψε» 3-10. Η ΑΕΚ ανέβασε τη διαφορά έως και τα 9 τέρματα, στο τέλος του οκταλέπτου με τον Ηλιόπουλο που σημείωσε το 4-13.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με την ΑΕΚ να σκοράρει με τους Καζάζη, Παπάκο και Κριγιέστορατς που πέτυχε 5 συνολικά τέρματα στην αναμέτρηση. Οι «κιτρινόμαυροι» έτσι έφτασαν στο τελικό 7-16.

Άρης – ΑΕΚ 7-16

Tα οκτάλεπτα: 0-4, 3-4, 1-5, 3-3.

ΑΡΗΣ (Μανώλης Γούναρης): Τοπολίγκας, Μπιτσάκης, Ζιούτας, Βικάτος 1, Γιώρτσιος 2, Αλιαπούλιος, Νάνος 1, Ζίτνικ 1, Παυλίδης, Βλασακίδης, Σολογιάννης, Κοστιβτσένκοφ 1, Σαλαμάνης, Κουνέλας 1, Θεοχάρης.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης 1, Παπούκας 3, Κριγιέστορατς 5, Βούκσεβιτς 2, Σταμέλος, Ζώρζος, Τσαταλιός 2, Παπάκος 1, Στελλάτος 1, Ηλιόπουλος 1, Μαυρωτάς Ά., Κοτσινούλας.