AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ και κόσμος πρέπει να κερδίσουν τον Ολυμπιακό

Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης στο αποψινό (19:30, Cosmote Sport 1) παιχνίδι για την ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό. Ποδοσφαιριστές και κόσμος καλούνται να ρίξουν στα σχοινιά τους Πειραιώτες και να τους δείξουν τι πραγματικά αξίζει να πάρουν.

Εδώ και έξι σερί παιχνίδια, η Ένωση είναι αήττητη, έχοντας πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Αυτή η ισοπαλία ήρθε στο πιο πρόσφατο ματς, αφού η Ένωση «γκέλαρε» στη Ριζούπολη μένοντας στο 2-2 κόντρα στον Απόλλωνα και εμφανίζοντας εκ νέου αμυντικά προβλήματα.

Εντός έδρας η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη έχει 4/4, έχοντας νικήσει κατά σειρά τους Ιωνικό, Λαμία, Ατρόμητο και Άρη, στα οποία έχει δεχτεί συνολικά ένα τέρμα. Οι κιτρινόμαυροι διαθέτουν την καλύτερη επίθεση (παρέα με τον ΠΑΟΚ) με 20 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ έχουν δεχτεί και δέκα. Δηλαδή κατά μέσο όρο δέχονται ένα τέρμα ανά αγώνα. Οι Τσούμπερ (5) και Αραούχο (4) είναι οι πρώτοι σκόρερ της ΑΕΚ στη Super League, ενώ δύο τέρματα έχουν οι Μήτογλου, Ανσαριφάρντ, Λιβάι Γκαρσία και από ένα οι Λε Ταλέκ, Μήτογλου, Χατζισαφί, Άμραμπατ και Μάνταλος.

Όσον αφορά τα πλάνα του Γιαννίκη, το πιθανόν σχήμα είναι το 4-2-3-1 με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Μισλέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι στην τετράδα της άμυνας. Σιμάνσκι και Σιμόες τα δύο αμυντικά χαφ με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο και στα “φτερά” της επίθεσης τους Γκαρσία και Τσούμπερ. Μόνος στην κορυφή θα είναι ο Αραούχο. Εκτός έμειναν οι Τζαβέλλας, Τάνκοβιτς με προβλήματα τραυματισμών.