AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτοκτονία με τρία γκολ-δώρο και έναν διαιτητή που έπαιξε Ολυμπιακό

Μια ΑΕΚ που προσπάθησε για το καλύτερο, αλλά κατάφερε με τρία γκολ – δώρο να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό με 3-2 για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Ο κόσμος της ΑΕΚ που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και δεν σταμάτησε λεπτό να τραγουδά, είδε έναν ανεκδιήγητο Πορτογάλο διαιτητή που έφερε εκνευρισμό στην κερκίδα, κλείνοντας τα μάτια σε καθαρό πέναλτι του Μασούρα πάνω στον Βράνιες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο με την Ένωση. Μόλις στο πρώτο λεπτό κι από την εναέρια κόντρα Βράνιες-Παπασταθόπουλο, η μπάλα κατέληξε στο ύψος της περιοχής όπου ο Αγκιμπού Καμαρά με απίθανο βολέ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Στάνκοβιτς για το 0-1.

Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και στο 15′ έφτασε στην ισοφάριση. Η σέντρα του Μάνταλου κόντραρε στον Εμβιλά, ο Βατσλίκ σάστισε και ο Αραούχο με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής έκανε το 1-1.

Οι κιτρινόμαυροι άφησαν αναξιοποίητα αναρίθμητα κόρνερ και φάουλ γύρω από την περιοχή του Ολυμπιακού, ο οποίος «χτύπησε» στην κόντρα. Στο 36’ ο Λαλά βρήκε με καταπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον καλυπτόμενο Ελ Αραμπί, που αφού άδειασε τον Μισλέν πλάσαρε έξοχα για το 1-2. Το VAR επικύρωσε το γκολ και δεν είδε κάτι επιλήψιμο στη φάση που είχε προηγηθεί δευτερόλεπτα πριν, όταν ο Βράνιες σπρώχτηκε πεντακάθαρα από τον Μασούρα, αλλά ο Βερίσιμο έδειξε παίζετε…

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το ματς στο 70’ με… ασίστ του Μοχαμάντι, το τραγικό γύρισμα του οποίου στον Στάνκοβιτς εκμεταλλεύτηκε ο Ελ Αραμπί που δεν συγχώρησε και έκανε το 1-3. Πριν η ΑΕΚ συνέλθει, ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Μαντί Καμαρά στο 72′. Ωστόσο η ΑΕΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει με τον Αραούχο. Από το λάθος του Μασούρα στο 79’ ο Ανσαριφάρντ σέρβιρε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Αργεντινός με σουτ – ποίημα στην απέναντι γωνία μείωσε στο γκολ (2-3).

Στο 85’ ο Εμβιλά έσωσε προ του Μάνταλου που ήταν σε θέση βολής για το 3-3, το οποίο δεν ήρθε ποτέ!!!

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Βράνιες, Μήτογλου, Μισελέν, Μοχαμάντι (74’ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (74’ Γέβτιτς), Σιμόες (86’ Λε Ταλέκ), Μάνταλος, Γκαρσία (46’ Άμραμπατ), Τσούμπερ (74’ Ανσαριφάρντ), Αραούχο.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (86’ Μπα), Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (68’ Μπουχαλάκης), Μασούρας (85’ Λόπες), Ελ Αραμπί (85’ Τικίνιο).