AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιαννίκης: Μάθημα για όλους, ό,τι έγινε στο ντέρμπι

Ανάλυση στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ για την ήττα από τον Ολυμπιακό έκανε ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο προπονητής της Ένωσης στάθηκε στα λάθη που έκανε η ομάδα του, τα οποία και εκμεταλλεύτηκαν οι Πειραιώτες, με συνέπεια να φύγουν με τη νίκη από το ΟΑΚΑ για την 10η αγωνιστική.

«Αυτό το ντέρμπι και όπως εξελίχθηκε, ήταν ένα μάθημα για όλους. Μάθαμε πως κάθε λάθος, κοστίζει, κάθε δώρο που κάνουμε στον αντίπαλο, θα το πληρώνουμε πολύ ακριβά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στην “τσίτα” για 90 λεπτά. Και πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι να αντιδράσουμε σωστά, σε οποιαδήποτε φάση δημιουργηθεί μέσα στο παιχνίδι. Επίσης, πρέπει να γίνουμε πιο κυνικοί στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός έκανε τέσσερις φάσεις και πέτυχε τρία γκολ. Εμείς είχαμε την μπάλα στα πόδια μας, βγαίναμε σωστά, αλλά δεν απειλούσαμε όσο θα έπρεπε και όπως θα έπρεπε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιαννίκης.

Έπειτα ο 41χρονος κόουτς αναφέρθηκε στον Σιμάνσκι, ο οποίος είχε την επίβλεψη του Αγκιμπού Καμαρά και είπε τα εξής: «Στο πρώτο γκολ που δεχθήκαμε, είμαστε έντεκα παίκτες μέσα στην περιοχή και βρέθηκε τελικά αμαρκάριστος ο αντίπαλος που έβαλε το γκολ».

Όσον αφορά το δεύτερο γκολ ο Γιαννίκης αναφέρθηκε στην έλλειψη επικοινωνίας που υπήρξε μεταξύ των δύο σέντερ μπακ, ενώ για το τρίτο τόνισε πως ο Μοχαμαντί θα μπορούσε να έχει κάνει 2-3 άλλες επιλογές, από το να δώσει την μπάλα πίσω και να γίνει το λάθος που εκμεταλλεύτηκε ο Ελ Αραμπί.