AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο γυναικείο κοινό

Τη φετινή σεζόν, η ΑΕΚ συνεχίζει την δράση της σχετικά με την αλληλεγγύη στις γυναίκες λανσάροντας σε συνεργασία με το humanitygr ένα T Shirt το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στη μπουτίκ και στο e shop της ομάδας και τα έσοδά από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο πανελλήνιο δίκτυο δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την κάλυψη των κλινικών εξετάσεων μαστών ως δείγμα στήριξης των φιλοξενούμενων κακοποιημένων γυναικών, θυμάτων βίας.

Επειδή οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα, σύμφωνα με έρευνες, η ΑΕΚ είναι η  ομάδα με το μεγαλύτερο γυναικείο κοινό από οποιαδήποτε άλλη στο ελληνικό πρωταθλημα. Συγκεκριμένα το 16% των φιλάθλων της ΑΕΚ είναι γυναίκες. Το ίδιο εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό των γυναικών που ψωνίζει από το ΑEK Shop: 25%. Η Ένωση είναι μια ομάδα που στηρίζει και νοιάζεται το γυναικείο κοινό της.

Toν Οκτώβριο του 2020, καθώς ο μήνας αυτός έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ο μήνας που είναι αφιερωμένος σε δράσεις για την ενημέρωση, την πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού (ο οποίος είναι και ο πρώτος σε συχνότητα γυναικολογικός καρκίνος ), η ΠΑΕ ΑΕΚ πήρε μια σπουδαία πρωτοβουλία. Λάνσαρε μέσα από το Aek Shop ένα σκούφο ο οποίος ξέφευγε από τα κιτρινόμαυρα χρώματα του club. Ήταν επίσης δίχρωμος, αλλά ο συνδυασμός ήταν το ροζ ( το χρώμα που χρησιμοποιούν οι καμπάνιες κατά του καρκίνου του μαστού)  και το γκρι.

Η ανταπόκριση του συγκεκριμένου προϊόντος ήταν συγκλονιστική. Έγινε sold Out μέσα σε 36 μόλις ώρες. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια και από τα δυο φύλα, το προϊόν το αγόρασαν και γυναίκες αλλά και άνδρες οι οποίοι έδειξαν πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι λόγω των περιστατικών που βίωναν στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον. Μέρος των εσόδων από το συγκεκριμένο σκούφο πηγαίνουν στην οργάνωση ‘Άλμα Ζωής” και αυτό το μήνα, μόλις συνδυάστηκε και με το ασορτί γυναικείο κασκόλ στα ίδια χρώματα. Ευχόμαστε την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία να έχει και το ολοκαίνουριο ροζ T Shirt σε συνεργασία με το humanitygr.

Φέτος τον Οκτώβριο, οι ποδοσφαιριστές φορούσαν στις προπονητικές τους εμφανίσεις την ροζ κορδέλα από το ” Άλμα Ζωής” που είναι αφιερωμένη στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Στο σχετικό βίντεο που συνόδευε αυτή την κίνηση, δυο από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ο Παναγιώτης Τσιντώτας και ο Στράτος Σβάρνας είχαν το εξής συγκινητικό μήνυμα:” Όλοι μας έχουμε τουλάχιστον μια αγαπημένη μας γυναίκα στη ζωή μας. Γι αυτές τις γυναίκες της ζωής μας έχουμε ένα μήνυμα: ο καρκίνος του μαστού μπορεί να αντιμετωπιστεί. Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές. Γι αυτό κάνε τον προληπτικό σου έλεγχο. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού.”

Πηγή: overfm.gr