AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η λίστα με τα “6άρια-8άρια” που κοιτάζει η ΑΕΚ τον Γενάρη

Πέντε ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην κιτρινόμαυρη λίστα των Κονέ και Παπαδημητρίου για τη θέση «6» τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Αργύρης Γιαννίκης έχει προτείνει νέους και εξελίξιμους, αλλά και οι περιπτώσεις που δεν είναι δικές του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sportdog και ο Ευάγγελος Μίχος, στους υποψηφίους μέσους της συγκεκριμένης κιτρινόμαυρης short list φέρεται να είναι και λατινοαμερικάνος, για τον οποίο μέσα στον Νοέμβριο βρέθηκε (σε Αργεντινή και Ουρουγουάη), απεσταλμένος σκάουτ της ΑΕΚ!

Επίσης, σε αυτή την 5άδα βρίσκεται και μέσος που αγωνίζεται σε ελβετική ομάδα, ο οποίος είναι περισσότερο εσωτερικός μέσος (στο 4-3-3) ή για δεύτερος (αριστερός) κεντρικός χαφ στο 4-2-3-1. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για τον Φιλίπ Ούγκρινιτς!

Ελβετός σερβικής καταγωγής, 22 χρονών, διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ελβετίας, με χρηματιστηριακή αξία 1.500.000. Ανήκει στην Λουκέρνη, με την οποία την τρέχουσα σεζόν μετράει συνολικά 18 συμμετοχές (τις περισσότερες ως αριστερός χαφ) με 5 γκολ και 4ασίστ.

Μια αντικειμενικά δύσκολη περίπτωση για την ΑΕΚ αλλά που έχει… ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ με τον Τσούμπερ (αλλά και τον Γέβτιτς). Ο Ουγκρινιτς είναι ομόσταβλος τους, έχοντας ατζέντη τον επίσης Σερβο-Ελβετό Μίλος Μαλένοβιτς, για τον οποίο (σχεδόν) πίνουν νερό στην “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ.

Από εκεί και πέρα “παίζει” και “Γερμανός” μέσος που φέρεται να έχει  προτείνει ο Αργύρης Γιαννίκης, ο οποίος τον ξέρει καλά.

Επίσης η ΑΕΚ παρακολουθεί την περίπτωση του 23χρονου Ορέστη Κιομουρτζόγλου (μιλάμε για κλασικό “6άρι”). Πρώην της γερμανικής Ουντερχάκινγκ, ο οποίος απο το 2019 πάιζει στην Ολλανδία με την Χέρακλες (12 ματς την τρεχουσα σεζόν), με χρηματιστηριακή αξία 1.200.000 ευρώ και λήξη συμβολαίου το 2023!

Στο τραπέζι είναι και ο Σεμπάστιαν Βασιλειάδη. Κι ας μετακίνηθηκε μόλις το περασμένο καλοκαίρι, ως ελεύθερος στην Αρμίνια Μπίλεφελντ (έχει τρεις συμμετοχές ως αλλαγή στην Μπουντεσλίγκα).

Ο 24χρονος ομογενής μέσος (6αρο-8άρι) είναι γνωστός στον κόουτς Γιαννίκη, με κοινό σημείο (γερμανικής) αναφοράς την Άλεν. Από εκεί ξεκίνησε ο Βασιλειάδης για να φύγει ως ελεύθερος για την Πάντερμπον το καλοκαίρι του 2018,όταν δηλαδή αναλάμβανε την Αλεν ως προπονητής ο Γιαννίκης.