AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ήπιε… κονιάκ Μεταξά με Σάκχοφ η ΑΕΚ στα Γιάννενα

Μια τεράστια νίκη πέτυχε η ΑΕΚ στα Γιάννενα, επικρατώντας 2-1 του ΠΑΣ κόντρα στον ανεκδιήγητο Καραντώνη που της έβαλε μπελάδες με πέναλτι – ουρακοτάγκο από το 15ο δευτερόλεπτο, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του. Τεράστιο μερίδιο ευθύνης από τον Κλατενμπερικό… Εστέβες ως Varίστας.

Στο τελευταίο τέταρτο με την είσοδο του Σάκχοφ, η Ένωση έβαλε τον ΠΑΣ στα καρέ της και αφού οι γηπεδούχοι γλίτωσαν δύο φορές σχεδόν πάνω στη γραμμή, πήρε τη νίκη. Αν ο Ουκρανός ήταν υγιής και είχε περισσότερο χρόνο που θα μπορούσε να παίξει θα ήταν πολύτιμος. Ο Σάκχοφ μπήκε ως αλλαγή στο 80′ και με σουτ εκτός περιοχής (κόντραρε η μπάλα) στο 90′ έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Ανύπαρκτο πέναλτι για τους γηπεδούχους στα 15”, με τον Εραμούσπε να το μετατρέπει σε γκολ στο 5′ και τον Άμραμπατ να ισοφαρίζει με τρομερό βολ-πλανέ στο 9′.

Την πρώτη του ήττα, ύστερα από τρεις αγωνιστικές και μετά από τις επιβλητικές του νίκες επί του Παναιτωλικού και του Άρη γνώρισε ο εξαιρετικός ΠΑΣ Γιάννινα που έχει έναν πάρα πολύ καλό προπονητή στον πάγκο του με το 4-4-2 που παίζει. Σπουδαία νίκη για την ΑΕΚ που την κρατάει ζωντανή για την κατάκτηση της 1ης θέσης ώστε να μη χάσει άλλο έδαφος, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς, 4-4-2): Λοντίγκιν – Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν – Μπρένερ (69′ Μορέιρα), Καραχάλιος, Ντομίγνκες, Σνάιντερ (83′ Παντελάκης) – Μιλιντσεάνου (46′ Λώλης), Περέα.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης, 4-3-3): Στάνκοβιτς – Μισελέν (80′ Ρότα), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Σιμόες, Σιμάνσκι (60′ Ανσαριφάρντ) – Άμραμπατ, Μάνταλος (80′ Σάκχοφ), Τσούμπερ (69′ Γκαρσία) – Αραούχο.