ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Μα αφού δεν έγινε τίποτα στο Πανθεσσαλικό, γιατί κλήθηκαν σε απολογία Άρης και Βόλος;

Μα αφού δεν έγινε τίποτα στο Πανθεσσαλικό, γιατί κλήθηκαν σε απολογία Άρης και Βόλος; Αυτό προσπαθούν να μας περάσουν τις τελευταίες μέρες, με τη μία πλευρά να τονίζει ότι οι οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν είχαν εισιτήρια και η άλλη πλευρά πως είχαν απλά οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και έπρεπε να… πηδήξουν για να μπουν στο στάδιο.

Όπως και να έχει το πράγμα πάντως υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας και για τις δύο ομάδες, οι οποίες κλήθηκαν σε απολογία από το πειθαρχικό όργανο της Superleague.

Άρης και Βόλος έχουν κληθεί σε απολογία μεταξύ άλλων με το άρθρο 15 4β, στο οποίο αναφέρεται ότι: «Αν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρου, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ ως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές από δύο ως τέσσερις αγωνιστικές. Σε περίπτωση που τα επεισόδια έγιναν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου ή ήταν μικρής κλίμακας και δεν επέφεραν σωματική βλάβη σε κανένα πρόσωπο, τότε θα δεν θα επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές».