ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Μεταξάς: Να μη φοβηθούμε την ΑΕΚ

Με άκρως γερμανική νοοτροπία θα αντιμετωπίσει ο Ηρακλής Μεταξάς το σαββατιάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο οποίος ζήτησε από τους παίκτες του να μην φοβηθούν.

Μεταξύ άλλων ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα είπε…

Για το αν επηρεάζει το παιχνίδι με την ΑΕΚ ότι ο αντίπαλος προπονητής γνωρίζει τη μισή ομάδα: «Δε το γνωρίζω. Εμένα δεν με επηρεάζει καθόλου γιατί με τα βίντεο και την τεχνολογία που έχουμε όλες τις ομάδες τις ξέρουμε. Δεν υπάρχει ομάδα που να μην πάρεις την ακτινογραφία της και να μην ξέρεις πως κινείται».

Για το αν έχει ειδικό βάρος για τον ίδιο ότι αντιμετωπίζει μια ομάδα που προπονητής είναι ο προκάτοχος του: «Όχι. Αν πω ότι έχει ειδικό βάρος στα άλλα δεν έχει; Σε όλα θα είμαι ο ίδιος, σοβαρός και υπεύθυνος. Αυτή τη νοοτροπία προσπαθούμε να την περάσουμε και στα αποδυτήρια με τους παίκτες, κάθε ομάδα να την αντιμετωπίζουμε με σεβασμό, σοβαρότητα και τις ερωτήσεις που μας κάνει αγωνιστικά στο γήπεδο εμείς να βρίσουμε τις απαντήσεις».

Για το αν έχει βελτιώσει πράγματα η ΑΕΚ που κάνει το έργο του πιο δύσκολο: «Σίγουρα έχουν αλλάξει κάποια πράγματα» Για τις σίγουρες απουσίες που θα υπάρχουν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Δεν θα είναι μαζί μας ο Μίνα, ο Κόντε και ο Οικονομόπουλος, έχει επιστρέψει ο Μπρένερ τον υπολογίζουμε αλλά θα πρέπει να δούμε και την αυριανή προπόνηση, ο Αλέξης Τριάδης έχει επιστρέψει , ο Γκαρντάφσι είναι με ίωση και έπαιξε άρρωστος στο παιχνίδι με τον Άρη και σήμερα άρχισε τρέξιμο δεν ξέρω αν θα τον έχουμε στη διάθεση μας».

Για το αν δύσκολο να διαχειριστεί την ψυχολογία ο ΠΑΣ που νίκησε στο ματς με τον Άρη ενώ η ΑΕΚ έρχεται από ήττα με τον Ολυμπιακό: «Πρώτα από όλα είδα ένα καλό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, πολύ κοντά στο σκορ και πολύ κοντά στο να το ανατρέψει. Δεν είμαι της νοοτροπίας αν είναι έτσι μετά είναι αλλιώς, πάντα ξεκινάμε από το μηδέν. Ξεκινάμε δουλεύουμε, είμαστε σοβαροί, σεβόμαστε τον αντίπαλο αλλά δε φοβόμαστε. Το είχα πει και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ότι το πρώτο που θέλω να δω στο γήπεδο είναι να μη φοβηθούμε, να δείξουμε ότι μπορούμε και εμείς, γιατί βλέπω κάποιες φάσεις στο πρέσινγκ οι παίκτες να γυρνάνε πλάτη, αυτό δεν το θέλω. Αν δείξουν ότι μπορούνε πρόσωπο με πρόσωπο τότε θα είμαι ευχαριστημένος».

Για το αν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα στον κόσμο ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ: «Μακάρι να δίνουμε τέτοιες χαρές πάντα στον κόσμο και μακάρι να είναι μαζί μας και στα καλά αλλά και στα άσχημα»