AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ: Ο σίγουρος Τσούμπερ, ο… μέσω των μπαράζ Σιμάνσκι και οι τρεις Ιρανοί της ΑΕΚ

Κιτρινόμαυρο στοιχείο θα έχει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022, καθώς τέσσερις παίκτες είναι μια ανάσα στο να βρεθούν εκεί και ένας έχει κλείσει ήδη θέση.

Ο λόγος για τον Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ο 30χρονος εξτρεμ πραγματοποίησε μια εξαιρετική προκριματική φάση καθώς σε έξι συμμετοχές σημείωσε δύο τέρματα, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε η Ελβετία να τερματίσει πρώτη στον τρίτο όμιλο, αφήνοντας δεύτερη την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία. Τη φετινή σεζόν με την φανέλα της ΑΕΚ μετρά πέντε τέρματα σε εννέα συμμετοχές.

Την ίδια στιγμή ο Νταμιάν Σιμάνσκι διεκδικεί την πρόκριση μέσω των μπαράζ. Ο μέσος της ΑΕΚ στη φετινή προκριματική φάση πέτυχε το σπουδαιότερο γκολ της καριέρας του απέναντι στην Αγγλία, ωστόσο αυτό δεν αρκούσε για τους Πολωνούς οι οποίοι θα χρειαστούν να δώσουν αγώνα μπαράζ για να αποκτήσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τα τελικά του Κατάρ. Τη φετινή σεζόν με την φανέλα της ΑΕΚ μετρά εννέα συμμετοχές έχοντας μοιράσει και μια ασίστ.

Τέλος υπάρχουν τρεις κιτρινόμαυροι από το Ιράν, οι οποίοι βρίσκονται μια ανάσα από την πρόκριση. Αυτοί είναι οι Καρίμ Ανσαριφάρντ, Εχσάν Χατζησαφί, Μιλάντ Μοχαμάντι. Και οι τρείς παίκτες της Ένωσης αποτελούν σημαντικές μονάδες για την ομάδα της χώρας τους. Το Ιράν βρίσκεται στην κορυφή του πρώτου ομίλου στη ζώνη της Ασίας και τέσσερις αγώνες πριν το φινάλε, έχει ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στα γήπεδα του Κατάρ.