AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Όλη η σκηνοθεσία ήταν για να παίξει η ΑΕΚ κεκλεισμένων των θυρών με τον Ολυμπιακό»

Ενώπιον του αθλητική δικαστή της Super League βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής η ΠΑΕ ΑΕΚ για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Άρη.

Η Ένωση κινδυνεύει μόνο με πρόστιμο ενώ οι Δημήτρης Μελισσανίδης, Χρήστος Παπαδημητρίου και Γιάννης Παπαδόπουλος με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο.

Τόσο η δικηγόρος Ελευθερία Ρίζου που υπερασπίστηκε τους τρεις άνδρες αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς, χαρακτήρισαν «προκλητική» τη στάση του Άρη και κυρίως του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκου, ο οποίος χειροκροτούσε ειρωνικά και… πεταγόταν σε κάθε διαιτητικό σφύριγμα από το πάγκο της ομάδας του ώστε η ΑΕΚ να τιμωρηθεί με αποκλεισμό έδρας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που ακολουθεί την 10η αγωνιστική στις 21/11.

«Θεωρούσαμε και δυστυχώς δικαιωθήκαμε ότι ο Άρης ήρθε για να τιμωρηθούμε εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οι σχέσεις τους άλλωστε είναι άριστες. Ο πάγκος του Άρη ήταν περισσότερο όρθιος παρά καθιστός. Το γήπεδο έβραζε επειδή έβλεπε ότι η προκλητική στάση του Άρη έμενε ατιμώρητη. Περίμενα στη φυσούνα στο ημίχρονο για να προλάβω τις προκλήσεις και να μην τσιμπήσουμε και τιμωρηθούμε ενόψει Ολυμπιακού. Γι’ αυτό κατέβηκε και ο Μελισσανίδης. Ο βοηθός προπονητής του Άρη κατευθυνόμενος στην φυσούνα έβριζε προς την εξέδρα. Δεν έχει καταγραφεί πουθενά αυτό, μια σπίθα αρκούσε για να εκραγεί η κατάσταση. Λειτουργήσαμε πυροσβεστικά, ο Νιαρχάκος ήταν η πέτρα του σκανδάλου. Στο ημίχρονο έβγαλαν εμπρηστική ανακοίνωση με 20.000 κόσμο στο γήπεδο που μπορούσε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς.

Από την μεριά της η κ. Ρίζου ξεκαθάρισε πως «όλη η σκηνοθεσία του Άρη ήταν για να παίξει η ΑΕΚ κεκλεισμένων των θυρών με αντίπαλο τον Ολυμπιακό» και πρόσθεσε: «Το παράπονο μου είναι ότι δεν είναι εδώ ο Άρης. Αυτή η σκηνοθεσία ήταν για να τιμωρηθούμε και να παίξουμε χωρίς κόσμο με τον Ολυμπιακό. Ο Μελισσανίδης στο ημίχρονο ήθελε να προλάβει τους παίκτες για να μην απαντήσουν στις προκλήσεις». Η ίδια εξέφρασε την απορία της για την απουσία εκπροσώπησης από την πλευρά του Άρη, αντιπαραβάλλοντάς το με τη στάση των ανθρώπων του κατά τη διάρκεια του αγώνα και αναφέροντας ότι η εσκεμμένη απόπειρά τους να δημιουργήσουν ένταση ήταν ο λόγος που κατέβηκε ο Μελισσανίδης, ώστε ν’ αποτρέψει οποιονδήποτε από το να «τσιμπήσει» στις προκλήσεις.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι Χ. Παπαδημητρίου, Ι. Παπαδόπουλος, κατηγορείται για είσοδο στον αγωνιστικό χώρο ενώ έχει κληθεί και για το άρθρο του ΚΑΠ που απαγορεύει είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών. Από την ΑΕΚ δια στόματος του αντιπροέδρου της ΠΑΕ και δικηγόρου Αλέξη Αλεξίου ειπώθηκε ότι δεν μπήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο αλλά ήταν στα όρια της φυσούνας ώστε οι παίκτες του να μην απαντήσουν στις προκλήσεις ενώ για τα αποδυτήρια ότι ήταν στον διάδρομο και μάλιστα, παρουσιάστηκε απόφαση της Εφέσεων της ΕΠΟ σύμφωνα με την οποία ο διάδρομος των αποδυτηρίων δεν είναι αποδυτήρια.

Μετά την απολογία της ΑΕΚ (που χαρακτήρισε «άριστες» μέσω του Γιώργου Κοσμά τις σχέσεις Άρη-Ολυμπιακού) η απόφαση για το αν και με ποια ποινή θα τιμωρηθεί αναμένεται μέσα στην ημέρα.