AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Πάλεψε αλλά πλήρωσε το κακό ξεκίνημα

Πάλεψαν αλλά δεν τα κατάφεραν τα κορίτσια της ΑΕΚ, που ηττήθηκαν 17-9 από τον Εθνικό ΟΦΠΦ για την τρίτη αγωνιστική της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Πόλο Γυναικών. Η «Ένωση» παρότι βρέθηκε στο α’ οκτάλεπτο να χάνει με 7-1, κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι (11-7), αλλά ό,τι έκτισε το διέλυσε στο δ’ οκτάλεπτο.

Ο Εθνικός ήλεγξε από την αρχή το παιχνίδι και με τη Μπενέκου, την Ελληνιάδη και την Τσιμάρα έκανε γρήγορα το 3-0, με την «Ένωση» να έχει και ένα δοκάρι στο ενδιάμεσο. Για την ΑΕΚ μείωσε η Κάσι, αλλά η Ελληνιάδη απάντησε άμεσα και η Χαραλαμπίδη με την Ρακιντζή διεύρυναν περαιτέρω τη διαφορά (6-1). Πριν το άκουσμα της κόρνας, η Κοντωνή με ένα απίστευτο buzzer beater έκανε το 7-1.

Στο β’ οκτάλεπτο η «Ένωση» βρήκε πρώτη το γκολ χάρη στο πέναλτι που εκτέλεσε η Κώτσια. Όμως η Βέριτσα με μία πολύ καλή ενέργεια, έκανε το 8-2. Ωστόσο, η «Ένωση» μέσω πέναλτι της Κάσι βρήκε εκ νέου τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η Ιωάννα Χαραλαμπίδη με μακρινό σουτ, έπειτα από επαναφορά από κόρνερ, σημείωσε το 9-3 και εκτόξευσε στα 6 γκολ τη διαφορά. Αλλά Στρατηδάκη πέτυχε το τέταρτο γκολ του «δικεφάλου», ενώ η Τσιμάρα μείωσε στα 4 γκολ (9-5) τη διαφορά τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του β’ οκταλέπτου.

Στο γ’ οκτάλεπτο η Ιωάννου σκόραρε για τον Εθνικό, με την Κάσι να χρίζεται ξανά σκόρερ για την ΑΕΚ και κάνει το 10-6, ενώ η τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Αρχοντάκη απέκρουσε πέναλτι της Κοντωνή κρατώντας την «Ένωση» στο παιχνίδι. Η Κάσι ήταν αυτή που έκανε και το 10-7, αλλά και το 11-8 (έχει προηγηθεί τέρμα της Μπενέκου).

Η Μπενέκου με το ξεκίνημα του δ’ οκταλέπτου έκανε το 12-8 και η Ιωάννου το 13-8 για τον Εθνικό, πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Η «Ένωση» δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση και το «πλήρωσε» με δύο γκολ των Χαραμπίδη και Βέριτσα. Η Κώτσια πέτυχε το ένα και μοναδικό γκολ της ΑΕΚ στο τελευταίο οκτάλεπτο μειώνοντας στο 15-9, αλλά η Χατζηκυριακάκη και η Βέριτσα διαμόρφωσαν το τελικό 17-9

Εθνικός ΟΦΠΦ – ΑΕΚ 17-9

Τα οκτάλεπτα: 7-1, 9-5, 11-8, 17-9.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ (Μάρκο Μίσιτς): Σωτηρέλη, Ιωάννου 2, Χαραλαμπίδη Ι. 1, Ελληνιάδη 2, Κοντονή 1, Βέριτσα 3, Χατζηκυριακάκη 1, Μπενέκου Αλκ 4, Ρακιντζή 1, Χαραλμπίδη Στ. 2, Μπενέκου Φρ, Φερεντίνου, Μπέτα, Καραμπέτσου.

ΑΕΚ (Κική Λιόση): Τσουρή, Πασκάλε 5, Κάσσαρη, Λούδη, Γαβαλά, Μαστρόκαλου, Μιχαηλίδου, Στρατηδάκη 1, Κώτσια 2, Κούμπρα, Τσιμάρα 1, Γροζοπούλου, Αρχοντάκη, Κοβάσεβιτς, Ζαχαρίου.