ΣΚΕΨΕΙΣ

Πρωταθληματική νίκη

Φέτος όλα δείχνουν πως η χρονιά θα εξελιχθεί σε Πρωταθληματική.

Οι όρκοι νίκης στην αρχή του παιχνιδιού και το πάθος στα μάτια των παιχτών, η απουσία γκρίνιας στην κερκίδα και η στήριξη στον προπονητή. Ακόμη και το γεγονός πως στο τέλος οι παίχτες αποζήτησαν το ΌΛΕ. Όλος ο οργανισμός ΑΕΚ το πιστεύει!

Η δουλειά του νέου coach ήδη φαίνεται με τα 15λεπτα υψηλής πίεσης και το γρήγορο επιθετικό transition, όπως επίσης, κατά τη γνώμη μου, το live coaching του είναι πάντα on spot. Οι προχθεσινές αλλαγές πριν την κόκκινη ήταν αλλαγές που θα θωράκιζαν το κέντρο και θα χτυπούσε με αντεπιθέσεις από τα άκρα. Ό,τι έπρεπε για ένα παιχνίδι με Τσούμπερ και Λιβάϊ δηλαδή. Δυστυχώς όλα άλλαξαν μέσα σε λίγα λεπτά και οι επιλογές φαίνονταν κάκιστες.

Σε άλλες χρονιές ή ακόμη και 1,5 μήνα πριν, το παιχνίδι θα είχε χαθεί. Φέτος όμως και σε μια μέτρια βραδιά απέναντι σε έναν καλύτερο αντίπαλο, κατά το ήμισυ του παιχνιδιού, κατάφερε και ξόρκισε το κακό. Έβγαλε χαρακτήρα, έπαιξε σκληρά, έκανε καθυστερήσεις και έσβησε τα τελευταία λεπτά. Ό,τι ακριβώς πρέπει να κάνει μια ομάδα κυνική, πρωταθληματική, σαν αυτή του Μανόλο. Μόνο που φέτος βλέπουμε και 10λεπτα ποιοτικού ποδοσφαίρου.

Σε 1 αγωνιστική, ουσιαστικά, με νίκη επί του βρωμερότερου σωματείου του πλανήτη, το κεφάλι στην ψυχολογία θα γίνει και προβάδισμα στο πρωτάθλημα και με τρεις εβδομάδες έως τότε, η ομάδα θα έχει αποκτήσει και διάρκεια!

Δυστυχώς το έχουν καταλάβει και οι αντίπαλοι, γι’ αυτό και ο διακαής πόθος και οι μεθοδεύσεις του σκώληκα να βρει κάτι για να τιμωρηθεί η έδρα.