ΣΚΕΨΕΙΣ

Ελληνοποίηση και τρεις μεταγραφές

Άλλη μια χρονιά στο ίδιο έργο θεατές. Κατάρα τα Χριστούγεννα εδώ και χρόνια από τα ΑΕΚούγεννα του ιστορικού ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ, έχουμε πάει στο… τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!!!

11 πόντους από την κορυφή και τέζα ο καμπούρης.

Για μένα είναι έκπληξη αυτή η μεγάλη διαφορά και με βάση την εκκίνηση, αποτελεί μεγάλη αποτυχία του φετινού σχεδιασμού, πως φτάσαμε σε αυτή την κατρακύλα. Δυστυχώς φέτος κάναμε μια αλλαγή που δεν έπιασε.

Πήγαμε στην ξενοποίηση της ομάδας και στην περιθωριοποίηση του ελληνικού στοιχείου με αποτέλεσμα να χαθεί πλήρως το DNA της ΑΕΚ με αποκορύφωμα το τελευταίο ματς με τον ΟΦΗ που μόλις τρεις, οι Τζαβέλλας, Μάνταλος και Τσιντώτας κατανοούσαν τα συνθήματα των φιλάθλων μας.

Τραγικό σε μια ομάδα που το DNA της πάντα έχει το ελληνικό στοιχεία μέσα της, σε όλες τις μεγάλες πορείες, με τελευταία την πρωταθληματική ΑΕΚ με πολλούς Έλληνες. Δεν σημαίνει ότι εάν είχαμε πλειοψηφία Ελλήνων θα ‘χαμε και αποτελέσματα, αλλά χάθηκε η μπάλα με το μέτριο έως κακό ξενόφερτο στοιχείο να αλλοιώνει την ταυτότητά μας.

Θεωρώ λάθος από Γιαννίκη να εξαφανίζει Μήτογλου, να επιμένει στον Μισλέν και να χρησιμοποιεί τον Σάκχοφ και τον Σιμόες στα αμυντικά χαφ.

Κακά τα ψέματα ο συμπαθής κόουτς τα ‘κανε θάλασσα με αποκορύφωμα την αλλαγή του Μάνταλου, του μοναδικού χαφ της ομάδας που τρέχει την μπάλα και μπορεί να παίξει κάθετο γρήγορο ματς, άσχετα εάν πολλοί ΑΕΚτζήδες τον αμφισβητούν δεν υπάρχει άλλος καλύτερος στο κέντρο.

Η διοίκηση πήρε μια επιλογή ίσως και για ψυχολογικούς λόγους, ήθελε να στηρίζει την επιλογή Αργύρη Γιαννίκη. Η θέση μου από την αρχή ήταν υπέρ του φέρελπι κόουτς, άσχετα εάν διαφωνώ με τη δήλωσή του ότι η προπόνηση θα βγάζει 11άδα. Δηλαδή οι παικταράδες στο παρελθόν, Κετσπάγια, Κωστής, Σαβέφσκι, Σαμπανάτζοβιτς, Στέλιος Μανωλάς, εάν δεν είχαν την ίδια απόδοση στην προπόνηση καθόντουσαν στον πάγκο; Όχι βέβαια! Αυτό είναι και το αναμενόμενο. Δεν γίνεται στην καθημερινότητά μας πάντα να είμαστε σούπερ να δουλεύουμε με μέγιστη παραγωγικότητα. Πάντα θα υπάρχει άλλη απόδοση από μέρα στη μέρα.

Παράλληλα άλλο να λέμε, θέλουμε επιθετικό ποδόσφαιρο κι άλλο άμυνα στη σέντρα.

Αυτό είναι αφέλεια και ανευθυνότητα ιδιαίτερα όταν έχουμε αμυντικά χαφ γυάλινα και αργά, όπως οι Σιμόες, Σάκχοφ, αλλά και ανούσια όπως ο Σιμάνσκι. Ένα ματς πολύ κακό για την ΑΕΚ με ευθύνη του συμπαθή Γιαννίκη.

Βλέπντας την ΑΕΚ Β, αναρωτιέμαι πόσο χειρότερα θα μπορούσαν να ‘ναι οι Μυστακόπουλος, Γιούσης, Σαμπανάτζοβιτς στο κέντρο ή πόσο χειρότερα θα μπορούσαμε να παίξουμε με τριάδα στο κέντρο αντί δύο.

Η ΑΕΚ πρέπει να αγοράσει ένα στόπερ και δύο χαφ εσωτερικά box to box για να διορθωθεί η κάκιστη εικόνα στην Αχίλλειο πτέρνα της που τείνει να την καταστρέψει ολοσχερώς.

Παράλληλα οφείλει να δει την ΑΕΚ Β πιο ενεργά να δώσει σε 2-3 παιδιά ευκαιρίες και να αλλάξει στρατηγική έστω δειλά ελληνοποιώντας το ρόστερ της, αφού η ώρα της επιστροφής της στην “Αγιά Σοφιά” πλησιάζει…