AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ψύχραιμη ματιά της ΑΕΚ για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης: Να επιτραπεί η είσοδος όλων των κατόχων διαρκείας στα γήπεδα

Η ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω του Γιώργου Κοσμά έδωσε το παρών στο έκτακτο Δ.Σ. της Super League εκφράζοντας την αντίθεσή της στα νέα μέτρα της κυβέρνησης με την παρουσία μόλις 1000 ατόμων στα γήπεδα.

Η τοποθέτηση της Ένωσης ήταν η εξής:

«Αυτό που σαν ΑΕΚ πιστεύουμε είναι ότι θα πρέπει καταρχήν να δείξουμε απόλυτη ενσυναίσθηση της συνολικής κατάστασης με τον κορονωϊό, που είναι δυναμική και συνεχώς εξελίσσεται».

«Να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε πράγματα που είναι εφικτό να τα διεκδικήσουμε και να τα πετύχουμε και δεν είναι παράλογα μέσα στο συνολικό κοινωνικό πλαίσιο. Με αυτό το σκεπτικό ως ΑΕΚ θεωρούμε ότι το πιο κρίσιμο είναι να διασφαλίσουμε την παρουσία στο γήπεδο όσων έχουν προαγοράσει τα εισιτήριά τους, ανεξαρτήτως ποσοστού».

«Η πρότασή μας είναι να επιτραπεί στα γήπεδα η παρουσία σε όλους τους κατόχους διαρκείας, όσοι είναι αυτοί, να διασφαλίσουμε την είσοδο των κατόχων διαρκείας, που έχουν προπληρώσει την παρουσία τους σε όλους τους αγώνες της σεζόν. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι είναι εμβολιασμένοι, κάτι που ισχύει από την αρχή της σεζόν», ανέφερε και συνέχισε:

«Γιατί και η κυβέρνηση, αλλά και εμείς -και ως κίνητρο το κάναμε- ζητήσαμε από τον κόσμο το καλοκαίρι να εμβολιαστεί και μπήκαμε έτσι σε έναν καθόλου ευχάριστο διαχωρισμό των φιλάθλων μας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, κάτι που κανείς μας δεν τον ήθελε και δεν ήταν διόλου ευχάριστος. Αυτούς τους ανθρώπους, λοιπόν, οφείλουμε να τους προστατεύσουμε, να τους προασπίσουμε, να τους υπερασπιστούμε. Πρέπει αυτό να είναι ένα δικό μας πλαφόν απαράβατο. Το να έχουν στο γήπεδο δικαίωμα πρόσβασης οι εμβολιασμένοι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας. Ανεξαρτήτως αν αυτό το ποσοστό είναι το 50%, το 30 ή το 40, γιατί δεν είναι μετρήσιμο το μέγεθος σε κάθε γήπεδο. Στο ΟΑΚΑ μας καλύπτει το 25-30%, στο Καραϊσκάκη, για παράδειγμα, δεν καλύπτει τα διαρκείας του Ολυμπιακού».

Το σημαντικό είναι ότι η πρόταση – θέση της ΑΕΚ φέρεται να έχει γίνει δεκτή και από άλλες ΠΑΕ. «Η πρόταση της ΑΕΚ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», ήταν το σχόλιο του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση.