ΣΚΕΨΕΙΣ

Στα Γιάννενα ήταν ο Σάκχοφ, στο ΟΑΚΑ ήταν ο Σιμάνσκι

Την περασμένη εβδομάδα η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να φύγει με διπλό από τα Γιάννενα χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Σάκχοφ. Τώρα ήταν η σειρά του Σιμάνσκι να χαρίσει ένα ακόμα τρίποντο στους κιτρινόμαυρους.

Είναι πολύ σημαντικό η ΑΕΚ να παίρνει γκολ από τα χαφ της. Ο Αργύρης Γιαννίκης νιώθει δικαιωμένος από τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό, έστω κι αν με ξενέρωσε που είδα να τους έχουμε δώσει την μπάλα μετά το γκολ κι εμείς απλά να περιμένουμε. Αλλιώς την θέλω εγώ την ΑΕΚ. Πιο επιθετική. Όμως στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Κανείς δεν θα θυμάται αν η ΑΕΚ έπαιξε το 4-2-3-1 και στη συνέχεια το 4-3-3 ή αν έπαιξε… κατενάτσιο ώστε να κρατήσει το σκορ.

Αυτό που θα θυμάται ο κόσμος είναι πως η ΑΕΚ μετά από 11 εντός έδρας αγώνες κατάφερε να πάρει ντέρμπι με τον Γιαννίκη στον πάγκο και τον Σιμάνσκι να πετυχαίνει το γρηγορότερο γκολ σε αθηναϊκό ντέρμπι. Αυτά μένουν!!!

Πράγματι λοιπόν η ΑΕΚ καιγόταν για την νίκη ώστε να μην χάσει επαφή με την κορυφή. Και την πήρε. Προηγήθηκε από το 2ο μόλις λεπτό με τον Σιμάνσκι που… τρύπωσε στην άμυνα του Παναθηναϊκού και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι (αλήθεια εμείς δεν μπορούμε να βρούμε έναν τέτοιο τερματοφύλακα;). Από κει και πέρα έδωσε την κατοχή της μπάλας στον Παναθηναϊκό και περίμενε να της δοθεί η ευκαιρία να τον… τελειώσει. Προσπάθησε με Γκαρσία και Αραούχο να το κάνει αλλά δεν της βγήκε. Όπως επίσης στάθηκε τυχερή στη φάση του Αϊτόρ που αλά Καράτε Κιντ έστειλε την μπάλα άουτ, αλλά και στη φάση του Παλάσιος που αντί να στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία προτίμησε να κάνει – ευτυχώς για εμάς – ένα τραγικό τελείωμα.

Η ΑΕΚ βρήκε την ευκαιρία όταν γύρισε τη διάταξη σε 4-3-3 με την είσοδο του Τσούμπερ να σκοράρει δύο ακόμα φορές, αλλά το VAR είχε διαφορετική άποψη. Τα γκολ ακυρώθηκαν σωστά για εκατοστά, με τον Ελβετό μεσοεπιθετικό να δείχνει πως ξαναβρίσκει τον καλό εαυτό των πρώτων αγωνιστικών. Τον χρειάζεται η ΑΕΚ ειδικά τώρα.

Μην ξεχάσω να πω για την μεγάλη απώλεια που θα έχουμε με την χειρουργική επέμβαση που θα κάνει ο Στάνκοβιτς στο γόνατό του. Είναι ευκαιρία του Παναγιώτη Τσιντώτα να δείξει αν πραγματικά αξίζει να φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα. Διότι για τα social media κερδίζει τις εντυπώσεις. Το θέμα είναι τι κάνουμε και στο γήπεδο.

Η δουλειά λοιπόν έγινε. Η ΑΕΚ πήρε το τρίποντο, έμεινε στο -6 από τον Ολυμπιακό και το Σάββατο δίνει ένα δύσκολο εκτός έδρας αγώνα κόντρα στον ανεβασμένο Αστέρα Τρίπολης. Ένα ματς που χρειάζεται προσοχή. Η ΑΕΚ όμως έχει τον τρόπο να κερδίσει. Και θα κερδίσει!

ΥΓ: Καλό ταξίδι στο γελαστό παιδί. Τον δικό μας Στεφάν…