ΣΚΕΨΕΙΣ

Πρωτάθλημα της μαϊμούς, αλλά και αλλαγή της μεσοαμυντικής γραμμής

Κρίμα για τον ηρωικό Απόλλωνα να μην νικήσει στη Ριζούπολη τον Ολυμπιακό με το πέναλτι μαρς στα τελευταία λεπτά του αγώνα που το ‘κανε γαργάρα το VAR για άλλη μια φορά.

-11 από την κορυφή ένα πρωτάθλημα μισοτελειωμένο αλλά η μαϊμού δεν αλλάζει ρότα. Θέλει να τελειώσει όσο πιο προκλητικά γίνεται η διεκδίκηση του από άλλη ομάδα. Ακόμα και στο -5 ή -6 να ήταν η διαφορά κάνει μπαμ ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Απλώς ασχολούμαστε για τον δεύτερο και το κύπελλο.

Στο άλλο παιχνίδι με τη Λαμία, είδαμε μια όχι τόσο εύκολη νίκη της ΑΕΚ με 0-2. Δυστυχώς η ομάδα δεν πείθει μεσοαμυντικά καθόλου. Οι Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σβάρνας πίσω δεν πείθουν. Αργοί με πολλά λάθη. Είναι παίκτες παλιάς εποχής.

Σήμερα τα στόπερ πρέπει να είναι aggressive επιθετικά, γρήγορα και ψηλά. Τα παιδιά είναι έως ένα σημείο και δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι ομάδες έχουν 2-3 φάσεις σε κάθε παιχνίδι από λάθη της άμυνας ατομικά. Απλώς η Λαμία τα ‘χασε τα γκολ, ενώ οι άλλες ομάδες τα έβαλαν.

Η ομάδα θέλει δύο στόπερ και ένα δεξιό μπακ. Μόνο ο Μοχαμάντι δείχνει έως τώρα μια σταθερά καλή εικόνα από τη γραμμή της άμυνας. Στα αμυντικά χαφ τα ίδια κι εκεί. Λε Ταλέκ, Σιμόες, αργοί παίκτες. Ποδόσφαιρο Παλαιμάχων. Δεν μπορούν να συγχρονιστούν με τα στοιχεία του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Γρήγορο παιχνίδι, κάθετο και μετάβαση από άμυνα σε επίθεση. Δυστυχώς ο φιλότιμος Σιμάνσκι δύο χρόνια τώρα δεν έχει την προσωπικότητα να κάνει τη διαφορά και κινείται σε ρηχά νερά. Επειγόνυως δύο χαφ εσωτερικά για να αλλάξει η εικόνα μας στο κέντρο.

Στα πόιντ του ματς το κοουτσάρισμα και η εγρήγορση του Γιαννίκη να αλλάξει τα χαφ γρήγορα. Να βάλει Σιμόες, Γέβτιτς σε θέση Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι και η τοποθέτηση σε θέση φορ του Άμραμπαντ που έκανε ένα πολύ καλό ματς με αποκορύφωση το γκολ και οι ασίστ που έδωσε.

MVP οι Άμραμπαντ, Λιβάι και Μοχαμάντι.

Μια μέτρια ΑΕΚ νίκησε τη Λαμία και πήρε ανάσα για τη δύσκολη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μετά από 5 μήνες και έχοντας δει όλο το υλικό της ομάδας οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η υπέρμετρη αισιοδοξία για φέτος δεν είχε αποτέλεσμα. Είναι φανερό ότι μεσοαμυντικά η ομάδα και οι μεταγραφές της δεν έπιασαν.

Μισλέν, Ρότα, Μήτογλου σε ρηχά νερά. Ασταθείς ενώ ο Τζαβέλλας και ο Βράνιες δείχνουν ότι δεν μπορούν να σηκώσουν την άμυνα σε υψηλά επίπεδα. Αργοί και ευάλωτοι απέναντι σε γρήγορους επιθετικούς.

Παράλληλα η μεγάλη πατάτα του καλοκαιριού ο Λε Ταλέκ απορώ πως αυτός ο παίκτης έπαιξε σε γαλλικό πρωτάθλημα. Ψυχρός παίκτης με αργές επιστροφές δεν κάνει για 6άρι, για στόπερ και εάν…

Άρα μόνο η τριάδα Τσούμπερ, Αραούχο, Άμραμπαντ βγήκαν φέτος αφού μπορούν από μόνοι τους να ξεκλειδώσουν ένα δύσκολο παιχνίδι.

Από και και πέρα τίποτα.

Η ΑΕΚ οφείλει να ασχοληθεί πιο σοβαρά στο μεταγραφικό παζάρι που τρέχει, αλλά κυρίως το καλοκαίρι για να μπει δυνατά στην έδρα της στο κυνήγι του πρωταθλήματος.

Καλή χρονιά με υγεία!!!